Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Ген. майор Венцислав Мутафчийски даде своето мнение в студиото

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgГен. майор Венцислав Мутафчийски даде своето мнение в студиото
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Бързите тестове не са надеждни. На 6 от 10 доказано болни им показа отрицателен резултат

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Ген. майор Венцислав Мутафчийски даде своето мнение в студиото на БТВ за това дали бързите проби за ковид, за които се заприказва, че ще бъдат внасяни скоро у нас, са надеждни.

" Аз съм привързан по тази тематика. Само за последното денонощие направихме, макар че той не е индикативен този резултат, взех, с цел да тествам тези проби. Най-после, откакто има доста сътрудници, които ги популяризират неистово, макар че на никое място по света не се предлагат за скрийнинг и каквото и да било. Доказателството за заболяването се прави по един единствен метод и той в България се ползва, както се предлага от Световната здравна организация. Оказа се, че този бърз тест, с който ние разполагаме, за 10 несъмнено заболели с ковид, от една седмица заболели с ковид, шест са с негативен резултат и четири са позитивни. Не знам на какво се дължи. Дори неотдавна бях на среща сред международни водачи. Израелският министър председател попита дали се създава бърз тест, защото пробата, който ние използваме, лишава часове, а той желае бързо. Смятате ли, че министър председателят на Израел няма да знае, че има такива бързи проби. Че те се приказват още от 20 дни тези проби. Те са ненадеждни. Адски ме е боязън. Те компаниите в България могат да внесат каквото си желаят, никой не може да ги спре. Но тези шест индивида, които ще получат подправен негативен резултат, те ще се успокоят и ще заразят още десетки и стотици хора. Това е притеснителното в тази ситуация ", сподели Мутафчийски.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР